SİVAS / MERKEZ - Şehit Erdal Çetin İlkokulu

ÇEVRE KAHRAMANLARI : GERİ DÖNÜŞÜM MACERALARI

E-twinning projemiz

ÇEVRE KAHRAMANLARI : GERİ DÖNÜŞÜM MACERALARI

Okulumuz rehber öğretmeni Hatice Kübra ORAK, okulumuz öğrencileriyle birlikte geri dönüşüm amaçlı E Twinning projesi yürütmektedir. Projenin amaçları ve içerik aşağıdaki gibidir. Kolaylıklar dileriz.   Çevre Kahramanları: Geri Dönüşüm Maceraları

-Öğrencilere geri dönüşüm kavramını eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğretmek.

-Öğrencilerin çevre bilincini geliştirerek doğal kaynakların korunmasının önemini vurgulamak.

-Öğrencilere geri dönüşüm alışkanlığı kazanmalarını ve bu farkındalığı günlük yaşamlarında uygulamalarını teşvik etmek.

-Öğrencilerin yaratıcı geri dönüşüm projeleri tasarlayarak çevre sorunlarına yaratıcı çözümler üretmelerini sağlamak.

-Öğrencilerin çevre konularında farkındalıklarını arttırarak aktif ve bilinçli çevre kahramanları olmalarını desteklemek.

-Farklı kültürlerden gelen öğrenciler arasında işbirliğini ve kültürel alışverişi teşvik etmek.

-Öğrencilerin iletişim, takım çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirmek.

-Geri dönüşümün toplum ve çevre üzerindeki olumlu etkilerini anlamak.

-Öğrencilerin proje sürecinde kendi sorumluluklarını alarak liderlik becerilerini geliştirmelerini teşvik etmek.

-Proje sonuçlarını paylaşarak toplumda geri dönüşüm bilincini arttırmak.

-Öğrencilerin dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanarak öğrenmelerini teşvik etmek.

-Öğrencilere proje sürecinde kendilerini ifade etme ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı sağlamak.

20-11-202320-11-2023

Yayın: 20.11.2023 - Güncelleme: 20.11.2023 14:05 - Görüntülenme: 93