SİVAS / MERKEZ - Şehit Erdal Çetin İlkokulu

GAME IMPROVES

OKULUMUZDA YENİ E-TWİNNİNG PROJESİ

eTwinning projelerimiz kapsamında okulumuz öğretmenlerinden 3-C sınıf öğretmeni Göksal SERT'in de ortağı olduğu OYUN İYİLEŞTİRİR/GAME İMPROVES adlı proje Ekim ayında okulumuzda başlamıştır. Polonya, Hırvatistan, Bulgaristan'dan ortakların katıldığı ve on Türk ortağı da olan proje öğrencilerimizin sportif becerilerine de katkı sağlamaktadır. Göksal öğretmenimiz projenin amacının;  çocuklara  geleneksel  oyunları öğretirken  farklı kültürleri tanımalarına fırsat vermek olduğunu ayrıca oyunun, insanlar arasında "iyileştirici" bir yanının olmasının da projeyi anlamlı kıldığını belirttİ.

4 ay sürecek projede kasım ayı oyunu olan "YERDEN YÜKSEK" oyununu öğrencilerimizin çok sevdiği ve severek oynadıkları gözlemlendi. Bu oyunu yabancı ortaklarımız da kendi ülkelerinde oynadılar. Aralık ayı oyunu olarak Polonyalı ortağımız "FROZEN BEREK" adlı oyunu önerdiler. Aralık ayı boyunca öğrencilerimizin bu oyunu oynamaları ve diğer arkadaşlarına da öğretmeleri faydalı oldu. Öğrencilerimizin heyecanla oynadığı bu oyun ülkemizdeki don-ateş oyunu ile benzerlikler taşımaktadır.

21-12-202321-12-202321-12-2023

Yayın: 21.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 09:45 - Görüntülenme: 91